Väännä se metallista
Rakastan kaikenlaisia rautalankakoreja. Vanhoja, uusia, kulahtaneita, ruostuneita, kiiltäviä, vääntyneitä ja vähän vinksahtaneitakin. Minikokoisen sellaisen tekeminen onkin sitten jo toinen juttu. Muutamia kymmeniä turhautuneita yrityksiä eikä tulokseksi mitään. Kokeilin korin rakentelussa rautavispilöiden metalliverkkoa mutta niiden verkko levisi välittömästi muotoonleikkaukseen. Tavallisesta rautalangasta vääntelin jalallisen hedelmävadin mutta kaipasin silti edelleen niitä metallisia koreja nukkekodin keittiiön. 
Lopulta läysin hyvän vinkin materiaalista; metallinen hyttysverkko, jota ennen vanhaan käytettiin ilmeisesti ikkunoissa. Kiitos tästä mojovasta vinkistä ihailemalleni kanssaharrastajalle Salla Heikkilälle (hänen mieletöntä osaamistaan voit seurata muuten Instagramissa @slallaheikkila).

Tuskailin miehelleni metallisesta hyönteisverkkotarpeestani. Eikä mennyt aikaakaan kun hän jo kiikutti halliltaan metsäkoneen itiösuojan (poisnakatun sellaisen). Täsmälleen juuri sellaisen verkon kuin tarvitsinkin! Arvostan niin tuota miestäni; hän ei ikinä naureskele puuhilleni, vaan auttaa kyllä pyyteettömästi sen minkä pystyy. 

Ei silti tämänkään verkon työstäminen mikään haasteeton temppu ollut. Langat irtoilivat herkästi liitoksistaan ja käsittelyssä piti olla erittäin hellävarainen. Sain silti väännettyä Hahtuvan talon keittiöön pari metallikoria.

Metallin työstöharjoitukset jatkuvat. Niin mukavaa puhaa lopulta olikin, vaikka olen metallia kuvitellut aina vähän vieroksuvani materiaalina. 

-Teija

Kommentit

Lähetä kommentti

Kiitos, kun vierailit blogissani!