DIY rullalaskosverho

Tipakat tiistaihuomenet!
Pieni keittiön ruokatilan entraukseni sai aikaan muutaman postauksen, joten laitanpas niitä nyt tulemaan ennen suuria paljastuksia. Oikeesti mitään suurta ei ole edes tapahtunut; normaalia häärintää vain tässä tohina torpassa.
Mukavaa se on silti! :)

Keittiön verhot eivät oikein miellyttäneet silmää. Niistä puuttui "se jokin". Roikkuivat vain valjuina ikkunan sivuilla, joten sekös sai taas tämän torpan emännän aivotoiminnan liikkeelle.Kirpparilta joskus mukaan tarttuu juttuja ilman että vielä juuri sillä hetkellä varsiniasesti edes tiedät tavaran käyttökohdetta. Kuosi, väri, muoto. Jokin vain tuntuu "omalta". Käykö teille koskaan näin?

Nämä sivuverhot lähtivät juuri kuosinsa ja värinsä mukaani kirpparilta, sen kummemmin miettimättä. Ja toiselle niistä löytyikin lopulta käyttökohde keittiön ikkunasta.
Perus-kappaverho ei oikein ole minun juttuni. Liian simppeli. Toisaalta en ole mikään ompelijakaan joten valelaskosverho on minulle taas liikaa. Valelaskosverhoon muuten löydät mukavat ohjeet Soilin Sisustus ja Sepustus -blogista eli täältä. Osaisin sen ehkä juuri ja juuri ommella jos viitsisin perehtyä mutta nyt en oikein kehtaa. Liian aikaa vievää tähän inspisintoon, missä muutos pitää tapahtua heti. Laitetaan homman opettelu kuitenkin kehitettävää -listalleni.

Hieman yksinkertaisempi laskosverho on juuri minun taidoilleni sopiva ommeltava. Olen ompelukoneen kanssa sellainen "surruuttelija" eli en käytä juuri nuppineuloja tai mittanauhoja. Tämä verhokangas oli helppo ommeltava; se ei luirunnut vaan totteli minua kohtuudella.


Taittelin sivuverhon kaksinkerroin niin että taitekohta jää kapan alahelmaan. Sitten ompelukoneella surruuttelua ja sivut kiinni. Tukikeppinä verhon alahelmassa käytin lattialistan pätkää, jota löytyi varastosta.
Kuosiin sopivaa kangasta löysin omista varastoistani ja siitä ompelin kaksi nauhaa jotka kiinnitin ompelemalla verhon yläosaan.


                        

Ja ta-daa. :)
Rullakappa on valmis ja emännän mieli suhteellisen muikea.
Postauksen sanoma? Vaikkapa se että asioita voi tehdä aina vähän  helpommin, nopeammin ja vaivattomammin. Pääasia on uskaltaa yrittää.

Ja tyytyy vain sitten lopputulokseen. ;)

Toimeliasta tiistaita täältä touholan torpasta! ♥

Tää lähtee töihin.

-T-

Kommentit

 1. Kaunis verho tuli!!!
  Ja se on tosiaan tärkeää, että rohkeasti vain yrittää ;)
  Mukavaa päivää Teijuliini <3

  VastaaPoista
 2. Kaunis verho!
  Olen joskus tehnyt valelaskosverhon, kyllä siinä oli meikäläiselle ihan riittävästi hommaa, varsinkaan kun en ole mikään ompelija. Onneksi lopputuloksesta tuli kohtalainen ja sain verhon ikkunaan ;)
  Mukavaa tiiistaita!

  VastaaPoista
 3. Kiitokset! ♥ Kyllä minä vielä joskus selätän sen valelaskosverhonkin, pirskuta-rallaa. ;)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos, kun vierailit blogissani!