Follow

tiistai 29. huhtikuuta 2014

Leipäjankki

Ookko nää kuullu? Asukko nää Oulusa? Mää oon sieltä päin kotosi ja mulle tää leipäjankki on ainaski hirviän tuttu. :) En mää kyllä tiijä onko tää mikkään perinneruoka....
 
Kerronpa sulle kummiski vähä enemmän.
 
Kaikki vanahat ja kuivahtanneetki (mut ei tietenkää vihiriät ja hommeiset) ruisleivät kannattaa ottaa jatkosa kyllä käyttöön. Palottelet ne vaan kattilaan, lissäät vettä ja suolaa. Hämmennät niin kauan että alakaa näyttää puurolle.
 
Oikiasti leipäjankki pittää syyvä voisilimän kansa mutta kyllä kait se margariinikki soppii.
 
Hyvvää se on. Ja halapaa.





 
No juu.
Tämä oli tämmönen uupuneen työssäkäyvän lapsiperheen äidin pikapostaus.
Oli paljon kuivuneita leipiä, vähän mielikuvitusta ruoanlaittoon ja hirmuinen näläkä. :D
 
Kaikella ♥lla, T

1 kommentti:

  1. Meillä sanottiin tuota leipäkeitoksi. En edes muistanut, että tuollaista tuli pienenä syötyä. Ja oli hyvää. Äiti taitaa tehdä tuota vieläkin ;)

    VastaaPoista

Kiitos, kun vierailit blogissani!