Kipsitöitä ja kukkiaOlen joskus hankkinut itselleni minikokoisen, keittiöaiheisen silikonimuotin. Ongelmana on muotin valuaihioiden muoto; ne ovat puolikkaita enkä oikein usko kahden puolikkaan yhteensaattamisen kunnolliseen lopputulokseen (mm hunajapurkki). Olen eräänkin kerran muottia käsissäni pyöritellyt ymmärtämättä mitä sillä oikein tekisin, kunnes idealamppu lopulta syttyi.

Minulla on kipsijauhetta ja päätin testata sitä täthän minimuottiin. Olen miettinyt myös kuumaliiman käyttöä. Erilaiset massatkin (mm Fimo) sopisivat muottiin ihan mainiosti.Maalia, ohutta puurimaa ja ohutta pahvipakkauspleksiä. Niin syntyi taulu Hahtuvan talon keittiöön. 


Liekö kesän vihreys ja sattumusten summasta aiheutunut kasvihuoneen puute sai minutkin kokeilemaan minikokoisten kukkien askartelua. Silkkipaperivarastoni eivät ole kovinkaan kattavat ja niinpä värjäsin vesiväreillä servettejä (kahta alimmaista) ja annoin kuivua. Terävällä kuivoleikkurilla sain leikattua tähdenmuotoisia kukka-aihioita. Ikäväkseni huomasin että kaikki kuvioleikkurit eivät suostuneet servetin kanssa yhteistyöhön, plaah. 

Pehmeää alustaa vasten pallosondilla muotoilin ja kääntelin tähtiä. Lopuksi liimailin niitä päällekkäin. Kukkien varret ovat Erikeeper -liimassa uitettua ompelulankaa. 
Maljakko on paperia, jonka päälle liimasin ohutta hyönteisverkkoa. Kuivuttuaan maalasin akryylimaalilla ja somistin palalla koristepapereita. Kuvassa näkyvä kimppu on harjoitusversio, joten kukat siinä ovat servetinvalkoiset :) 

-TeijaKommentit