Siivouspäivä

Meillä on yleensä sotkuista. Se on fakta. Täällä blogissa on tietenkin mukava julkaista kuvia vastasiivostusta kodista, siisteistä yksityiskohdista, kodin tunnelmasta ja harmoniasta. Kodista, jossa tavarat ovat paikoillaan eikä elämisen jälkiä näy.
Mutta ainakaan meillä se ei missään nimessä ole todellisuutta. Siisti koti on toki tavoite, mutta kahden viikon aikana (meidän kodin viikkosiivouksen väli) ehtii mökki kääntyä yli ja ympäri lukuisia kertoja. Arki-iltaisin töiden jälkeen meillä kyllä  enimpiä rojuja järjestellään ja imuroidaan, mutta ei se vain riitä. Olen ollut kuluneen viikon flunssassa ja voimaton olo on verottanut kyllä myös kotiöissä.

Tänä aamuna heräsin siivouspäivään. Tai oikeastaan kaaokseen. Hetken pienen epätoivo oli lähestulkoon ottaa minusta vallan, mutta sitten motivoiduin kuvittelemaan siistiä ja harmonista kotia. Ja sillä voimalla jaksoin puolikuntoisena selättää kaaoksen.

Muutamaa tuntia ja pientä huonekalurallia myöhemmin...


Kyllä siivouksen jälkeen olo on vaan niin muikea, ei voi mitään.
Ehkäpä halusin vaan kertoa että vaikka täällä mun blogissani silloin tällöin vilahtelee kuvia suhteellisen siististä kodistamme niin se on vain puolet totuudesta. Todellisuus on paljon lohduttomampi. Meillä asuu sotku. Mutta kukapa sitä kenenkään kaaosta haluaisi katsella, joten pidättäydyn jatkossa kuvailemaan järjesteltyä kotiamme...  ;) ...?

Terkuin,
Teija

Kommentit