Keltaiset tuolit

Moi!

Tämä viikonloppu on ollut varsinainen ministelyviikonloppu. Minulla on ollut tilaisuus pyhittää kaikki aikani rakkaalle harrastukselleni (lauantaisiivousta lukuunottamatta) ja sen olen tehnyt.

Ongelma on nyt vain siinä että minulla ei ole vielä sitä yksiötä jonne nämä huonekalut kuuluvat. Ja mittatiedot ovat aikas olennaista tässä ministelyharrastuksessa, joten sinänsä asunnottomuus tuottaa pieniä pulmia. Mutta ei ruokapöydän tuoleissa. Onneksi sentään!
Minulla ei ole kuviosahaa ja siksi puun tai vanerin työstäminen on toistaiseksi jäissä. Ehkäpä joulupukki muistaisi minua ensi jouluna..? Hätä ei onneksi lue lakia. Ja hädässä turvauduin muropaketin pahviin.

Otin malliksi Lundby-talosta kivanmallisen tuolin. Suurensi mitat 1:12 kokoa vastaaviksi ja piirsin kaavat.Liimasin muropaketin pahvia kolmeen kerrokseen, jotta tuolista tulisi mahdollisimman tukevat.


Mattopuukko ja kipeytynyt ranne sekä lisäksi tuolin näköinen viritelmä. Vieressä 1:16 kokoinen mallikappale.


Pahvia voi varoen hioa esim kynsiviilalla. Hionnan jälkeen pohjamaalasin tuolin paksulla akryylimaalikerroksella.


Yksiöni keittiöstä tulee värikäs. Siksi päätin maalata tuolit pirteän keltaisiksi, aivan kuten keittiön allaskaapistokin.

Jos joku kuvitteli miniatyyriharrastuksen vaativan järeitä ja kalliita työkaluja niin toivon hänen ajatuksensa kääntyneen suopiollisemmiksi tämän postaukseni jälkeen. :) Materiaalit voi aina valita ja ne voivat olla lopulta hyvinkin yksinkertaisia ja arkisia juttuja.

Suloista sunnuntaita Sinulle!

T. Teija

Kommentit

  1. Nämä sinun tekemät askartelut ovat upeita! Tykkään näistä ns. vinkki jutuista hyvin paljon! Lisää näitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanata että tykkäät! :D Yritän jakaa kyllä täällä jatkossakin ideoitani aina kun vain mahdollista! Ja toivottavasti saan silloin tällöin jonkun lukijan vähän hurahtamaan ministely-harrastuksen pariin... ;)

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos, kun vierailit blogissani!