Mansikan taimiaMoi vaan!
Meillä ei ole tällä hetkellä kasvimaata (ja tuskin koskaan enää onkaan). Rikkaruohojen kitkentä hyttys- tai polttajaisparvi ympärillä ei oikein tuntunut omalta jutulta. Enkä sitä paitsi ole onnistunut saamaan vuosien saatossa kokeilemistani kasvimaavirityksistä mitään vehreyden perikuvia. Ehkäpä tämä kammottava savinen maaperä oli osasyy siihen..? Siksipä päätin tänä vuonna kokeilla kasvatusta puukehikoista tehdyissä kohopenkissä, hyvin rajatulla valikoimalla. Kesäkurpitsaa ja mansikkaa. Ehkä salaattia. En tiedä ollenkaan menestyykö mansikka kohopenkissä (enkä uskalla ottaa edes selvää) mutta kokeilen silti. Kalliiksi ei tämä kokeilu tule, koska mieheni työpaikan kautta sain nuo puukehikot ja mansikantaimet kasvatin itse. Olen täysin kokeellinen oppija näissä kotipuutarhahommissa. Teen asioita vähän mutu-tuntumalla, kun aina en jaksa perehtyä kasvuoppeihin tarkemmin. Tai jos joskus olenkin, niin seuraavana keväänä olen sen sitten viimeistään unhoittanut. Plaah.
Tämän päiväisen energisen työpäivän perään mansikantaimet suorastaan huusivat kasvihuoneessa eroon toisistaan. Olivat kasvaneet jo reippaasti yli koulimisvaiheen. Toivottavasti tässäkin kohden pätisi vanha sanonta että parempi myöhään kuin ei milloinkaan.DSC_0011
Tule tule hyvä mansikantaimi, älä tule huono mansikantaimi :)


Kasvihuoneessa kasvaa vähän muutakin. Pelargonioita, yrttejä, pari kurkun tainta, tomaattia sekä joitakin kesäkukkakokeiluja.

DSC_0014


DSC_0009

DSC_0004

DSC_0016

Kasvun ihmettä saan seurailla siis minäkin. Ainakin vielä 😉
Maanantai-terkuin,
Teija

Kommentit

  1. Ei oikein iske minuunkaan tuo kasvimaanhoito...ainakaan suuressa mittakaavasa...:) Riittää hyvin tomatin ja herneen kasvatus..:)

    VastaaPoista
  2. Niin saa luvan riittää. Ja jos itseäni lainkaan tunnen, niin en voi toki taata ettenkö vielä joku kevät saisi virtapiikin uuden kasvimaan perustamiseen. Vaan tänä keväänä ei ollut ainakaan vielä sen aika :))

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos, kun vierailit blogissani!