Ruokaryhmän valkopesu

Kevät tuo tullessaan tarvetta saada kotiin valoa ja avaruutta. Huomaan sen sisustuspuuskissani. Tänä keväänä aloin haaveilla uudesta keittiön ruokaryhmästä, koska nykyisen ruokaryhmän tummanruskeat tuolit ja koko yleisilme oli jotenkin tunkkainen. Ongelmana oli vain etten tiennyt millainen pöytäryhmä köökkiimme parhaiten sopisi. Mietin penkkiryhmää ja sen käytännöllisyyttä. Toisaalta kaipailin jotain uutta. Neliön muotoinen pöytä kahdeksalla tuolilla houkutti kovasti, mutta mitä iloa olisi sitten pöydän pyörityksestä siivouspäivänä? Hinnallakin oli valitettavan suuri merkitys; hakusessa oli tietenkin todella-todella edullinen pöytäkompleksi. Ihan siis mission imbossiple.
Kasasin kaikki kodistamme löytyvät valkoiset tuoli vanhan ruokapöydän ympärille hahmottaakseni haluaisinko valkoisen ruokaryhmän ylipäätään. Mutta silmäni mieltyikin ajatukseen suloisesta sekamelskasta. Niinpä piiphadin kirpputorilla ja minua onnisti. Löysin kaksi valkoista puista ja toisistaan poikkeavaa, vanhaa tuolia. Hip-hei. Nyt keittiömme ruokaryhmä on kokenut uudistuksen ja pienen valkopesun kevään kunniaksi. Mikä parasta, säästin useita-useita satoja euroja. Modernit ja vanhat tuolit ovat kohdanneet, silti siinä sulassa sovussa.
Ihan alkuun vanha kuva lähtötilanteesta. Ruskeat puutuolit ovat palvelleet meitä jo kymmenkunta vuotta ja olen kyllä tykännyt niistä. Nyt ne vain alkoivat näyttää keittiössämme vähän tunkkaisilta.
DSC_0015
Kirpputorilta löysin kaksi  vanhaa, valkoista ja erilaista tuolia täydentämään valkoisten tuolien sarjaa (kuvassa etualalla). Pöydän päissä olevat kangaspenkit taitavat saada vielä kyytiä, kunhan löydän tilalle sopivat uudet tuolit. Siis vanhat.
DSC_0001
DSC_0002
DSC_0005
DSC_0007
DSC_0008
DSC_0010
DSC_0012
DSC_0013
DSC_0015
DSC_0016
DSC_0017
Leppoista lauantai-ehtoota sinulle :)
T. Teija

Kommentit