Makuuhuoneen raikastus

Edellisessä postauksessa kerroinkin jo, että lattiaremontin sivussa sisustan mieheni kolkoksi jääneen makuuhuoneen uudelleen. Ennen -kuvia en viitsinyt edes ottaa; huoneessa ei ollut juuri muuta kuin sängyt ja vaatekaappi.
 
Kesäkuussa 2013 makuuhuone näytti vielä tältä.
 
 
Olin tehnyt tuon ovilöydön vuosi sitten toukokuussa ja ovi päätyikin tuolloin sängyn päädyksi. Erossa kuitenkin ovi lähti mukaani ja on kulkenut kanssani aina oman nykyisen kotini olohuone -remonttiin saakka. Nyt päätin siitä kuitenkin luopua pitovaikeuksien vuoksi ja pienellä tuunauksella se vähän muuttui entistä ehommaksi ja käytännöllisemmäksi sängynpäädyksi kuin aikaisemmin.
 
 
 
Oven päälle rakennettiin hylly vaihtuville sisustusasetelmille, tauluille, kirjoille yms. Mietin myös valaisimia hyllylle seinään kiinnityksen sijaan, mutta asia on toistaiseksi hautumassa.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Myös nuorimmaisen sänkyyn asennettiin ovipääty. Ovi on kylpyhuoneremontista pois-heivattu väliovi, joka on odotellut tuhoaan. Ovi oli alahelmastaan kupruillut, mutta yläosastaan kuitenkin täysin ehjä. Näytimme ovelle sahaa ja asensimme pystypuut tukijaloiksi. Pientä maalausta ja sängynpääty olikin jo valmis. E:n sängylle jää makuuhuoneessa harmittavan vähän tilaa eikä pääty pääse oikein kunnolla oikeuksiinsa. Ideana kuitenkin varsin mukava, koska taas tuli pelastettua jotain hylkytuomion saanutta. :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Itseneulomani kastemekko pääsi myös esille makuuhuoneeseen piilosta kaappien kätköistä. 
Vaikka en olekaan mikään käsityöläinen niin silti tämän mekon valmistukseen on käytetty paljon aikaa, vaivaa ja rakkautta. Siinä on haaveita, odotusta ja onnea.
Siksi se on oikea muistojen kudelma. ♥
 
 
 
 
 
 
 
Huoneen raikastusprojektissa
 
- päätyseinä tapetoitiin uudelleen
-tylsän mallinen ikkuna sai alapuolelleen tapettia korkeuden tuntua tuomaan
-sängynpäädyt tuunattiin/rakenneltiin
-verhotangot ja kattovalaisimet spray -maalattiin valkoisiksi
-vaatekaappi tuunattiin (siitä erillinen postaus luvassa myöhemmin) 
 
...
 
Kotini lattiaremontti kutsuu. Siinä sitä vasta onkin työn sarkaa. Voi hyvät hyssykät sentään. Keittiön puolelta laminaatin alta löytyi vanha haiseva korkkimatto (en millään älyä sitä logiikkaa miksi se oli sinne ylipäätään jätetty) ja laminaatit oli vedetty kiinteiden kaapistojen alle. Luvassa on siis alakaapistojen purku ja hillitön betonilattian hionta iänvanhasta liima-aineesta. Pitää lohduttautua ajatuksella että ainakin jatkossa tiedän mitä lattian alukseni sisältääkään.
 
Nyt lähden kuitenkin hakemaan eläinkaupan tädeiltä apua kanien kynsien leikkuuseen. Emme ole nimittäin pupusten kanssa vielä ihan sillä tasolla yhteisymmärryksessä että kynnet on leikattava. Hiljaa hyvä tulee. Onneksi apua on sentään saatavana tähän haastavaan puuhaan, jotta sopu ja luottamus koikkisten kanssa vielä säilyy. 
 
Haasteita minulla on luvassa kuitenkin jatkossa kanin omistajana. :)
 
Mukavaa päivää sinulle, sateesta huolimatta. ♥
 
-T-
 
 

Kommentit

 1. Ompa kyllä upea sängynpäätynä tuo ovi, kertakaikkiaan, WAU! :-D Ja kastemekko, ihanasti kuvailit sen syntymää :'-)
  Sadepäivä=hyvä siivouspäivä! :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Minna! ♥ En tosiaan ymmärrä, miksi tuota kastemekkoa pitää varjella kaappien kätköissä... Toki jos joku joskus haluaa sitä käyttää, mutta silti...

   Poista
 2. Ihana makkari ja sängynpäätynä tuo ovi on huippuhieno! Itsekin olen jonkinlaista vanhahkoa ovea etsinyt juuri tuohon tarkoitukseen!
  Kivaa siivouspäivää Teijuliini<3

  VastaaPoista
 3. Meillä puuttuu sängynpääty, joten tuossa olisikin upea vinkki! Todella kaunis kastemekko :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marianne! Noista ovista on niin moneksi... Liekö siksi niitä jo hieman vaikea löytääkään. Itse aion kyllä hankkia vielä joskus toisenkin jos vain vastaan tulee!

   Poista
 4. Tuo tapetti on niin nättiä. Meillä on kanssa itse tehty kastemekko ja -haalari makkarin seinällä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olenkin varmaan jostain blogista tai sisustuslehdestä tuon idean kopannut; eilen se vain humpsahti käytäntöön ajatuksista! :)

   Poista
 5. Kaunis makkari ja ihana tuo sängynpääty!
  Kiva tuo kastemekko. On se niin kaunis, että pitääkin sen olla esillä :)

  VastaaPoista
 6. NO WAU!! Upea muodonmuutos!
  Turhaan sinä sanot, ettei sinusta ole siihen ja siihen... näyttää olevan. Minäkin haluaisin osata kaikenlaista ja luulen, että osaisinkin mutta en saa toista osapuolta yhtä innostuneesti mukaan.

  Hienolta näyttää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on tämä hirmuinen epävarmuus, vaatimattomuus ja huono itsetunto jotka vain jyräävät. Vaikka kuinka yrittää niin aina ne vain jostain puskee... Ehkä tämä blogi-harrastus on vähän niin kuin varovaisesti nautittua lääkettä oireeseen..? Kiitos Anne kannustuksesta! ♥

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos, kun vierailit blogissani!