Ompeluksia ja liikakiloja

Voi herran pieksut.

Tiedättekö mitä tehdään silloin, kun on ulkona on kesä ja helle?
 
Tietenkin ommellaan sisätiloissa itselle kesämekkoa niiden helteiden varalle!! :D
Minkä sille mahtaa, kun innostus iskee? ;)
 


 
 
Kirjastosta lainaamieni kirjojen inspiroimana kävin vaatekaappini läpi ja löytyihän sieltä. Monenlaista vaatekappaletta, joita ei tule käytettyä tai joista olen kasvanut yli. Niin nimittäin pääsi käymään tässä elämän myllerryksessä että painoakin humpsahti 9 kiloa lissää. Repsahdin. Luovutin. En välittänyt. Mieliala oli välillä lujilla ja hain lohtua jääkaapista.
 
Painonhallinnassa epäonnistuminen on minulle hirviän arka paikka. Itsetunto on nollassa. Hävettää, inhottaa. Olen niin pettynyt itseeni ja vihaan katsoa peiliin.
 
Nyt on tullut aika kuitenkin jämäköityä ja ottaa itteänsä niskasta kiinni. Minä en aloita mitään diettejä, vaan muutan vain elintapani. Pysyvästi. Syön vähemmän kuin kulutan. Enää ei yhtään kiloa lisää. Minä haluan olla jouluksi 9 kiloa kevyempi ja se on ihan passeli tahti.
 
Materiaalia vaateompeluksiin on nyt siis kuitenkin tarjolla ihan omasta takaa eli jotain positiivista. Kesämekkoa lähdin tuunailemaan vanhoja mekkoja yhdistelemällä. Itseasiassa aika hauskaa puuhaa! Jos minä oikiasti saan tästä ompeluksen tekeleestä vielä mekolle näyttävä kapistuksen, niin oon sitten ihan hirviän ylypiä ittestäni. Yleensä onnistun nimittäin tunaroimaan kaikki käsityöni (etenkin vaatteet) jollakin opilla. Kun ei ossaa, niin ei ossaa.  Mutta uskon että kun haluaa osata ja onnistua, niin sitten ehkä saattaa voida osata ja onnistua. Ihan kaikessa.
 
Suloista sunnuntaita. Minä poistun virkkaamaan ja kirjomaan, ehkä ulkoistan itseni. Pyörä taitaa myös kutsua pitkälle lenkille.... ;)
 
♥lla T
 
p.s Haisuli pääsi muuten eilen ulos ulkoilemaan isoon aitaukseen, jonka seinät olivat 80cm korkeat. Se ei riittänyt. Haisuli päätti ulkoistaa itsensä. Tunteja se tuumaili, puntaroi ja arvioi. Istui ja tuumaili. Se oli vain yksi kaunis loikka ja vapaus koitti.
 
Tosin vain hetkeksi koska minä olin nopea.
 
Nyt meillä on sitten pientä tuumailua kani-varmasta kesäaitauksesta. :D 

Kommentit

 1. Tuollaisen remontin tein tammikuussa...kiloja lähti sopivasti (8), mutta miten ne pidetään poissa, kun mieli tekee koko ajan jotakin hyvää...huah...:)

  VastaaPoista
 2. Juu tuo elämäntapa remppa on kaikista paras, se että syö vähemmän kuin kuluttaa. Ei tarvitse itseä rääkätä millään kaalisoppa yököllä viikkotolkulla. Miekin meinaan ottaa itteäni niskasta kiinni ja saada housutkin kiinni, ettei tarvi etuosaa suurentaa ;)

  VastaaPoista
 3. Niinhän se taitaa olla, että elämäntaparemppa on parempi kuin vettä ja leipää -kuurit. Ehkä silloin pieni herkuttelukin on välillä paikallaan. Ja nykysin on mahtavia reseptejä terveelliseen herkutteluun. Tosin miehen mielestä pitää olla kunnon voita ja kermaa, eikä mitään huijausrasvaa :)

  VastaaPoista
 4. Täällä kans yksi elämäntapojaan pysyvästi muuttaja tyyppi, en pysty minäkään olemaan millään kuurilla, vaan syön terveellisesti ja herkuttelen harvakseltaan ja liikun, niillä mennään! Hitaasti paino putoaa, mutta alaspäin se on kuitenkin menossa, tsemppiä sulle<3

  VastaaPoista
 5. Tervetuloa joukkoon! Näillä mennään! Me myös miehen kanssa tänään päätettiin, että tänä kesänä grillataan kasviksia, juureksia ja oikeaa lihaa kun grillataan... makkarat ja muut herkut vähemmälle. Kunnolla mausteita kasviksiin ja olliiviöljyä, niin hyvä tullee!
  Ja tosiaan sen olen huomannut, että syyä pittää, jos meinaa että paino putuaa. Justiin jostain luin, että syömisen merkitys on 80% ja liikunnan 20% ja sen voin kyllä itekki todistaa. Vaikka kuinka riehuu, niin paino ei tipu, mutta ko alan syömään 5 krt päivässä niin johan lähti! :)

  Ja ne ompelukset, sinä kyllä ossaat! Ja niistä tullee just sun näkösiä! :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos, kun vierailit blogissani!