Toskakakku




Tänään leivotuttaa. Ja syynä ei tietenkään ole eilisiltainen Mikko Kuustosen musisoima iltama, vaan ihan muuten vain leivotuttaa.

Kaapistakin löytyy lähes kaikki ainekset toskakakkuun. Mantelilastuja ei ole ihan tarvittava määrä, mutta jos jatkaisi kookoshiutaleilla..? Siinähän se leivonnan taika onkin; aina voi pikkuisen sooloilla makujen kanssa :)

Toskakakku on ainakin meillä niin nopeamenekkistä, että sitä pitää ehdottomasti leipoa uunipellillinen. Muhkeampaa kakkua tosin saisi irtopohjavuokaan, mutta nyt määrä korvaa laadun. Siispä tuplaan alla olevan ohjeen ainekset.


Pohja:

2 munaa
1,5 dl sokeria
75g sulatettu rasvaa
1dl maitoa
1tl vanilja- tai vaniliinisokeria
1,5 tl leivinjauhetta
2,5 dl vehnäjauhoja

Kuorrutus:

50g rasvaa
2/3 dl sokeria
1 rkl vehnäjauhoja
2 rkl maitoa tai kermaa
100g kuorittuja, rouhittuja manteleita tai mantelilastuja

 
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää sulatettu, jäähdytetty rasva. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää seos taikinaan siivilän läpi vuorotellen maidon kanssa varovasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun, jauhotettuun, mielellään irtopohjaiseen vuokaan. Paista kakkua uunin alatasolla 175 asteen lämmössä puolikypsäksi, noin 25-30min. Valmista kakun kypsyessä kuorrute.
Mittaa kuorrutusaineet kattilaan manteleita lukuunottamatta. Kiehauta seos koko ajan sekoittaen. Lisää mantelit. Levitä kuorrutus puolikypsän kakun päälle. Paista kakkua vielä uunin keskitasolla 200 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes kuorrutus on saanut väriä ja kakku on täysin kypsä. 
 
 
 
 
 
 
           
 
           
 
 Nam-nam. Hyvää ja rapeakuoristahan siitä tuli.
 
Lokoista lauantaita Sinulle!

-T- 

Kommentit

  1. Nams, mitä kakkua!!!
    Minäkin alan leipomaan piirakkaa!
    Lokoisaa lauantaita :)

    VastaaPoista
  2. Hyvältä näyttää! :)

    t. Taina

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos, kun vierailit blogissani!