Saskatoonia ja kipsistä vieroittumista

 
 
Tunnetko saskatoonin marjan?
 
 
 
Olen aikoinani istuttanut kaksi marjatuomipihlajaa eli saskatoonin pensasta, jotka ovat tuottaneet satoa varsin mukavasti. Marja muistuttaa hieman karviaismarjaa, mutta on miedon makea. Parasta marja on tietenkin tuoreeltaan, mutta pakastimeenkin olen niitä kerännyt. Omenalohkoista, punaherukoista, kiiwistä ja saskatoonin marjoista syntyi herkullinen salaatti, joka hävisi hetkessä.
 
 

 
 
Marjat sopivat käytettäväksi joko tuoreena, pakastettuna tai kuivattuna, mutta niistä voidaan puristaa myös mehua. Marjoista voidaan tehdä hilloa ja hyytelöä, ne soveltuvat leivontaan, juomiin, puuroihin, jälkiruokiin sekä pääruokien lisukkeeksi.
 
Lisätietoja saskatoonista ja sen käytöstä (mm reseptejä) löydät vaikkapa osoitteesta
 
 
Neljä viikkoa mennä hujahti lopulta nopsaan ja tänään on ensimmäinen päivä ilman kipsiä. Oikea käsi on outo, hervoton ja ja lötkö. Kipsin ihanaa tukea on suorastaan ikävä. Vieroitusoireita? 
 
Ranteessa on ikäviä liikerajoitteita ja käsivarressa näyttäisi olevan mustelma, joka kertonee jostain sisäisestä veren purkaumasta. Kävin röngenissä tänään, maanantaina saan tuomioni käden suhteen. Toivottavasti taas vähän vaan säikytellään; TARVITSEN NIMITTÄIN OIKEAN KÄTENI!
 
 

 
Kaikesta huolimatta peijakkaan pirtsakkaa perjantaita! :D
 
-T-
 

 
Jälkikirjoitus...
 
Iltapäivällä sain puhelun lääkäriltä. Tutkimukset jatkuvat sittenkin rinnan möykkyröisen suhteen. Eipä siis ihan vielä huokaistakaan...
 
Huomenna juhlitaan kuitenkin E:n 13-v synttäreitä. Luvassa hulvatonta poijankoltiaisten menoa ja meininkiä; moottorikelkkailua, makkaranpaistoa ja kakkukestiä :)

Kommentit

  1. Pikaista paranemista ja toipumista sinne. Aurinkoista viikonloppua!

    VastaaPoista
  2. Toivotaan, että kaikki menisi hyvin. Voi vitsit tuo alempi postaus... avohyllyt! Aah!

    VastaaPoista
  3. Kiitos, naiset! ♥ Varsin luottavaisin mielin täällä ollaan. Varmasti se on vain rutiinitutkimus, ei sen kummoisempaa! :D

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos, kun vierailit blogissani!