Oodi arkiruoalle

Perjantaiset huomenet!

Montako tuntia sitä vietämmekään elämästämme aikaa arkiruoan vääntämiselle?

Perussetti taitaa useissa keittiöissä olla jauhelihakeitto, jauhelihakastike, makkarakeitto, makkarakastiket, nakkikeitto, nakkikastike... Kuulostaako tutulle?

Työpäivän jälkeen ei aina ole luovuutta ruokahommiin. Nälästä kiukkuisen nuorimmaisen veivaama itku-potkuraivarikin antaa sekin oman höysteensä kokkailuun.

Kyllä tämä arkiruoanvalmistuksen selättäminen ansaitsee jo ihan oman postauksensa, se on selvä!

Miten muuten perunasi keittelet? Itse tykkään ehdottomasti höyryssä keitetyistä perunoista,
porkkanoista ja bataateista. Maku säilyy eikä suolaa tarvita.Tämän kattilasarjan hankin Ikeasta eikä kyllä hinta kattilasarjaksi päätä huimannut. Peruskattila kannella on vetoisuudeltaan 5l (malli Ikea 365+) ja hinta alle 17e. Kattilaan ja kanteen sopiva Stabil -höyrytysosa oli sekin vain 7e.

Ruoka valmistuu mukavan nopeasti, sillä perunat ennättävät kypsyä kastikkeen väännön aikana! :)

Jauhelihakastike on varmaan meillä se tutuin arkiruoka. Yritän kyllästymisen estämiseksi hieman muunnella sitä milloin mitenkin, vaikkapa kinkkusuikaleilla tai nakkikuutioilla. Makua saa mukavasti myös tomaattimurskalla, erilaisilla mausteilla, juustoilla tai vähärasvaisilla ruokakermoilla. Tässä kohden tunnustan että kastike pitää ehdottomasti tehdä ruskistetulla vehnäjauhosuurusteella (oliiviöljy loiventaa onneksi sentään tätä julmaa rikosta).
Kyytipojaksi vielä nopeasti revitty jäävuorisalaatti ja lasillinen rasvatonta maitoa. Sitten vain tuskailemaan että mitä sitä huomenna syötäisiin...
 
Mitä sinun arkiruokavalikoimaasi kuuluu?
 
-T-
 
 

Kommentit

 1. Voi vitsi, tosi hyvä idis tämä postaus!! :-D Ruuan, ja nimenomaan arkiruuan laitto on kuitenkin niin suuressa roolissa elämässä :-) Meillä tuo ruokahomma on aika yksitoikkoista, kun muu väki ei tykkää keitoista ja minä taas tykkäisin kovasti niistä.. Empä ole koskaan perunoita höyryttänyt, kiitos paljon vinkistä! :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaista että tykkäsit postauksesta, Minna! ♥ Perunoissa muuten makuu säilyy vieläkin parempana kun höyryttelee ne kuorineen! Tulee valmista nopeasti, mutta jää toki sitten se kuorimisen vaiva!

   Poista
 2. Meidän eväät on olleet pidempään jotain pikaista,kera salaatin.Aina ei sitäkään. Kello alkaa olla aina niin paljon,etten ole pottuja keittänyt. Viikonloppuisin syödään pitemmän kaavan mukaan.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos, kun vierailit blogissani!