Korvaavaa työtä ja pulla-kaffeja"Korvaava työ tarkoittaa tilannetta, jossa työntekijä ei pysty tekemään varsinaista työtään, mutta pystyy tekemään kevyempiä työtehtäviä. Tällöin työntekijän ei tarvitse olla sairauslomalla, vaan hän voi työskennellä rajoitteittensa puitteissa. Työterveyshuollon asiantuntemusta tarvitaan määrittelemään, millaiseen työhön työntekijä pystyy sairaudesta huolimatta ja terveydentilan vaarantumatta."

                                                                         -Työterveyslaitos


Näissä mietteissä olen tänään ja vielä huomenna yhdessä työnantajani kanssa, omasta toiveestani.

Ei, enkä toivo sitä kultaista sädekehääkään, koska en sitä mukaani saa lopulta kuitenkaan. Haluan pitää yllä työkykyäni ja olla osallisena.

Rakas ystäväni tuumaili eilen että olen tärähtänyt ja minun pitäisi osata nyt pysähtyä kaiken tämän jälkeen. Kohtalo yrittää kertoa minulle että "hiljennä nyt hyvän tähden kuuntelemaan itseäsi!"

Hän on ehkä oikeassa. Hän on sentään läheinen ystäväni joka tuntee minut läpikotaisin ja hänen ajatuksensa merkitsevät minulle todella paljon. Päätin silti pyytää vielä työterveyslääkärin ja työfysioterapeutin kannanoton. Jottei elo ihan haasteettomaksi kävisi niin vastailenpas minäkin tähän Hituselta saamaani haasteeseen. Kiitos, Hitunen! :) Pulla-kaffeista ei voi koskaan kieltäytyä, etenkään näin maanantai-iltaisten syvällisten mietteiden kourissa! :D


Määrätynlainen uteliaisuus on johtanut meidät bloggaamaan, liittyi se sitten ympäristöön, luontoon tai maailmanmenoon, omaan elämäämme, harrastuksiimme tai lemmikkeihimme. Monipuolisuus on valttia blogeissa. Jos vastaat kysymyksiini ja jaat viidelle eteenpäin, voit viedä pullakahvit mukanasi. Esitän kysymyksiä, mitkä saattavat useinkin tulla esille kahvikupposen äärellä ystävän kanssa keskustellessa. Mitä sinä vastaat seuraaviin kysymyksiini? Voit myös vastata kysymyksiin pelkästään valokuvin.


Koppaapas tästä pulla-kaffet mukaasi ja ota vastaan haaste blogissasi, ellet ole tähän haasteeseen vielä törmännyt! :)

1. Mikä on sisustustyylisi? 

Lieköhän minulla muuta kuin oma tyylini? Sekoitus vanhaa ja uutta, perinteistä ja modernia. Mieleni muuttuu ja rakastan liikettä, myös sisustuksessa. Asioiden pitää elää.


2.Mihin huoneeseen olet panostanut eniten?

Olohuoneeseen ja keittiöön, niissä oleillaan eniten. Nykyisin myös makuuhuoneesta on alkanut tulla tärkeä koska nukkuminen ja uni eivät ole enää minulle itsestäänselvyyksiä. 

3.Mihin käyttäisit paljon rahaa ilman huonoa omaatuntoa?

Keittiön ja kodinhoidon työvälineisiin.

4.Mihin käytät paljon rahaa?

Kotiini on asuntovelallisena roponsa laitettava.

5. Mistä onnesta unelmoit?

Tällä hetkellä en unelmoi mistään, olen oikein tyytyväinen  elämääni. Jos jotain niin terveyttä toivoisin.

6.Mikä olisi mielestäsi huonoin onni?

Läheisen tai terveyden menettäminen. 

7.Missä asiassa olet tunnollisin?

Laskujen maksussa ja joo,työssäkin.

8.Minkä inhimillisen virheen annat helpoiten anteeksi?

Unohduksen. 

9. Mikä on naisen parhain ominaisuus?

Kai jokaisella on omansa; en haluaisi erotella naisten ja miesten ominaisuuksia.

10. Mikä on miehen parhain ominaisuus?

Jos unelmamiestäni ajattelen niin läsnäolon taito ja uskollisuus, tietenkin.
 
Muikean mukavaista maanantai-iltaa sinulle!

-T-

Kommentit

  1. Korvaava työ... :) Minusta se on ihan niin, että jos työntekijä itse tuntee olevansa työkykyinen, voi työntekeminen kuntouttaa nopeammin, kuin kotona oleilu. Riippuen tietenkin vamman tai sairauden laadusta ja kestosta.

    Minäpä koppaan sulta nuo pullakaffet ja teen niistä jutun joku päivä. Tänks!

    VastaaPoista
  2. Olepas hyvä, kuomaseni! :) Tänä aamuna tuohon ranteeseen juilii kyllä sen verran mukavaisesti että nyt pitää tarkkaan miettiä milloin ja miten tuon korvaavan työn voisi aloitella...

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos, kun vierailit blogissani!