Touhun päivä

Olipas se tehokas aamu! Sadetta lupaili puolilta päivin alkavaksi joten piti supistaa päivän tehtävät muutamalle hullulle tunnille.

Kasasin paviljongin...... sekä haravoin ja siistin kukkapenkkejä...

Viime kesänä siemenestä kasvatetut
 jaloritarinkannukset ovat nousseet


Raparperin taimi näyttää viihtyvän hyvin hopeanukkahärkkien
 keskellä. Siirtoistutuksen uhri, joka on unohtunut.
 Pitääkin kohentaa sille uusi petipaikka lähempää kasvimaata.
Nyt tarvittaisiin hevosenkakkaroita...


Muistin myös isältäni saadut kuusiriuvut, joista olisi tarkoitus tehdä aita savusaunan ja vanhan ladon väliin...


Sitten pyörin toviroisen kasvimaalla ja huomasin että voisinkin kokeilla varhaista kylvöä harsojen alle jo nyt! :) Hallaharsoa minulta löytyy vaikka millä mitalla ja siemeniä jää kyllä vielä uusintakylvöihinkin. Niinpä minä hullun rohkea kylvin tänään jo pinaatin, herneet, porkkanan, salaattia, salaattisipulia ja kehäkukat. Ehkä minä olisin voinut jälleen kerran odotella pari viikkoa, mutta olen vain nyt  tällainen ex temporee -luonne. Sen kanssa on elettävä. Ja oikeastaan - se jos mikä on hetkeen heittäytymistä! :)

Yleensä en tarvitse ideoitteni toteutukseen käyntiä kaupassa vaan ensisijaisesti yritän värkkäillä olemassa olevista tarpeista. Kuten kasvimaan kulkuväylien kate on itsetuotettua. Keväällä oksasilppuri lauloi meillä kiivaasti, kun mies karsi ympäröivää metsäämme. :) On muuten varsin mukavaa hommaa tuo oksien silppurointi!

Kasvimaan keskellä olevan puulaatikko on vanha perunalaari, joka pääsi uusiokäyttöön. Seinät vuorasin muovilla sisältäpäin. A vot: karvalakki -mallin kasvilava! Sopivaa ikkunaa minulla ei ole, mutta lasilevy toimittaa kyllä saman viran! Taimilavaan pääsivät yrittämään elonkamppailua persilja ja rucola -salaatti sekä jäävuorisalaatti... Kasvilavaa voisi vielä vähän somistella ulkoapäin... Ehkäpä punaista maalia pintaan ... ? 
Kasvihuoneeseen värkkäsin pienen teltan, johon teen lämpötilaseurantaa. Viikonloppuna ajattelin siirtää nimittäin taimet sisältä ansarin telttaan vankistumaan. Toivottavasti ei paleltumaan. Paljon on laskettu pienen puhaltimen varaan. Ja siihen että sähkö juoksee.


Jaahans. Sittenpä se alkoikin sataa taas ihan maahan asti. Mutta hommat on oikeastaan tehtykin, joten satakoon sitten. Tässä välissä perheen pyöritystä ja sen semmoista. Illalla pitää käydä levittelemässä vielä hallaharsot kylvösten päälle. Ai joo, ja grillikin pitäisi pestä. Hommat. Ne ei lopu onneksi koskaan.

Mukavaista sunnuntaita kaikille lukijoille! :)

-Teija

...

Ja sitten jälkikäteen lisättyä (kiitos Taina <3)...

Mukavaista torstaita kuitenkin! En koe olevani mitenkään aikaani edellä, mutta tuntui jo niin sunnuntaille... ;) Pyhäpäivähän tämä olikin...

P.S Askartelimme tyttäreni kanssa hänen rippijuhliensa kutsukortit...

 

Kommentit

  1. Sitä samaa ihana Teija! Tänään on kyllä torstai, mutta ei kai se oo niin nuukaa :)

    - Taina :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos, kun vierailit blogissani!