Muistoja mummolastaMummolan akkunaEilen äitienpäivänä kävimme vanhassa, nykyisin jo autioituneessa mummolassani. Voi mitä nostalgisia muistoja siellä kumpuaakaan! Haikeus tuli vieläkin rintaan, kun mummu ei enää vilkutellutkaan keittiön ikkunasta tulijoille eikä pirtissä ollutkaan tutut hyörinät. Mummolassa vietin paljon lapsuuteni päiviä, se oli minulle kuin toinen koti. Omaa tilaakin sain tästä vanhasta pesukomuutista. En toki itse siinä lapsuuttani viettänyt (vaikka joskus ei pieni mietintätuokio olisi hallaakaan tehnyt) vaan kaikki ihanat leluni ja aarteeni sain kätkeä komuutin uumeniin. Ihana äitienpäiväyllätys olikin kun sain komuutin itselleni... Paljon on kaappi nähnyt elämää. Äitini muisteli kuinka mummu oli aikoinaan aamuisin kasvonsa pessyt pirtin nurkassa komuutin pesuvadissa...
Jo illalla minun piti tietenkin päästä tutkimaan, mitä maalipinta kätkee alleen; löytyi sinistä, vaalean vihreää ja punaista. Perinteiset vanhan ajan värit, joilla huonekalut tuolloin uudistettiin. Oven sisäpuolelella oli omia lapsuuajan merkintöjäni; alkukantaisia lyijykynä- ja väriliitukouheroita... Nämä taidan jättää hassuudessaan oven sisäpintaa koristamaan.

Ajattelin hioa ja maalata pesukomuutin kokonaan valkeaksi. Sopii sellaisena paremmin minun kotiini, taas uusia muistoja keräämään.

Komuuttiin sopisi hyvin Serafiinin sinkkinen pesuvati ... Ja joku vanha kaunis kannu. Valitettavasti käyttötarkoitus taitaa sanella meillä enemmän; pöytätasoa ja laskutilaa tarvitaan aina lisää, joten joskus joutuu väkisinkin joustamaan estetiikassa. Mutta jos joskus sen pienen sisustuspuodin perustaisin niin tämä komuutti sinkkivateineen ja kannuineen tulisi ehdottamasti sinne...

Sinkki Pesuvati
Kuva: Serafiini


Projekteja pompsahtaa siis aina vain lisää, sellaista se näillä tiluksilla vain on. :)

Nyt pitää joutua pihalle; luvassa komuutin rappausta, taimien siirtoa kasvihuoneeseen, hallaharsojen lisäystä ja perunan istutusta. Joo, kyllä, nyt jo! :) Aion nimittäin istuttaa perunat sankoon kasvihuoneeseen (tähän on hyvät ohjeet muuten Sonja Lumpeen puutarhakirjassa Satoa saunan takaa).

Tiedä vaikka saisimme omat varhaisperunat Juhannus -pöytään... Namsk! :))

Kommentit

Lähetä kommentti

Kiitos, kun vierailit blogissani!