Kaikki rakkaat Muumi-mukiniTämä päivä hurahti koiranäyttely -talkoissa, vaikken nyt mikään koiraihminen olekaan. Seurahengen nimeen päiväni pyhitin. Mutta olipa ihana tarkkailla sieltä makkaraparillan takaa ihmisiä jotka ovat intohimoisesti innostuneet nelijalkaisista tovereistaan.

Siinä sitten mieleeni pälkähti kaikki rakkaat Muumi -mukini, joita olen niin auliisti vuosien saatossa kaappiini haalinut. Siellä ne ovat yksin pölyttyneet, unhoitettuina. Vain murto-osan heistä (siis mukeista) olen tohtinut perheeni ja vieraitteni käyttöön antaa, suurimman osan haluan säilyttää koskemattomina, riskeeraamatta pienten söpöstysteni tulevaisuutta ja jatkumoa.

Heti kotiin päästyäni kaivelinkin kameran sekä inspiraationi ja päätin ikuistaa rakkaani (siis nämä mukit).Kauniita ne ovat, jokainen. Kerrassaan. Ja kun keräilyn vauhtiin on päässyt, ei sitä uskalla enää katkaistakaan. Vanhimmat mukit valitettavasti kokoelmastani puuttuvat. Niitä vuosia sitten metsästelinkin. Osassa onnistuin, erään kohdalla sain korva-makiaa hyväuskoisuudestani eräältä uskomattoman kieroutuneelta nettikauppiaalta. Hävisin sitten tyhmyyksissäni lähemmäs 200 euroa, jota tuskin edes viranomaiset onnistuvat koskaan takaisin minulle perimään. Mutta jotain opin ja Se oli sen hintainen oppikoulu se.

Tänä keväänä on ilmaantunut jo kolme mukia. Toivottavasti Arabian tahti Muumi -mukien tuotannossa hieman hiipuu, sillä meillä ainakin tulee säilytyspulma hyvinkin pian. Toisaalta, sellainen valkoinen maalaisromanttinen suurehko vitriini sopisi hyvinkin meidän olohuoneeseen... Sittenhän kaikki rakkaat Muumi -mukini olisivat useammin näkeillä, arvoisellansa paikalla...

Olohuoneemme tänä keväänä.
Leveä valkoinen vitriini sopisi The Television
vasemmalle puolen, kapeampi malli oikealle...


Lisätäänpä unelmiin.

Rentouttavaa lauantaita! :)

Kommentit

  1. Tuo muumimuki innostus on niin kummallinen :-) meillä on likipitäen sama kokoelma lukuunottamatta tuota viime syksyistä Stokkan mukia. Tilasin sen, mutta jotenkin kiireessä se jäi paikallisen postin hyllylle kahdeksi viikoksi ja mokomat palauttivat sen. Joten tyhmyyttäni nyt kokoelmista puuttuu juuri tuo muki. Muumimukien keräily on kuin tauti, meilläkin ne on visusti kaapissa piilossa ja vain silloin tällöin varoen niitä ihaillaan :-)

    VastaaPoista
  2. :) Parantumaton tauti tosiaan...

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos, kun vierailit blogissani!